De ce, INDUSTRIA MEDIULUI ?

In jos

De ce, INDUSTRIA MEDIULUI ?

Mesaj Scris de dem la data de Mier Dec 08, 2010 1:43 am

Oarecum pretenţios, titlul acestui concept pare cel puţin suprarealist, în condiţiile în care România a fost lipsită de ceea ce anumiţi indivizi aflaţi la putere prin anii 90, considerau "fiare vechi". Drept pentru care, a fost vândut sau distrus, sistematic tot ceea ce a Poporul Român a construit cu mari sacrificii în perioada 1946-1990, cel mai adesea pentru acapararea terenului de sub acestea. De fapt se vrea înstrăinarea României la propriu, TERITORIUL să treacă în posesia "unora" iar OAMENII să se înstrăineze singuri pe post de robi, curve sau surse de organe.
Industria mediului nu este nimic nefiresc. Dimpotrivă este o necesitate din toate punctele de vedere şi o şansă pentru România de a-şi reocupa locul printre ţările industrializate, fără a rivaliza cu acestea. Ea are la bază tehnologii moderne bazate pe cunoaşterea ştiinţifică de ultimă oră şi aduce beneficii mai ales celorlalte state ale lumii, prin soluţionarea unor mari probleme şi provocări din domeniul mediului natural.
Aceasta nu înseamnă că nu există sau nu au existat unităţi industriale care produc echipamente sau substanţe necesare mediului ambiant, dimpotrivă, le recunoaştem meritele dar nu orice echipament de filtrare poate fi în folosul mediului şi de fapt majoritatea acestora, începând cu substanţele chimice şi terminând cu filtrele ULPA, contribuie mai mult la poluare decât la eliminarea ei. Evident există şi excepţii, mai ales în domeniul microbiologiei, al nanotehnologiilor sau al tehnologiilor verzi.
Sunt multe de spus şi cred că vom putea realiza mai mult decât depoluarea planetei, vom reuşi o altă abordare a raportului dintre cât luăm şi ce dăm înapoi naturii, dar şi a percepţiei celorlalte planuri prin care interacţionăm cu mediul natural.
Industria Mediului este un concept pur românesc,bazat pe tehnologia pancuantic destinat refacerii armoniei relaţiilor dintre om şi natură.
La acest subiect vom putea detalia toate întrebările şi, dacă se va dori, chiar să dezvoltăm perspective în care unii să-şi descopere vocaţiii.
dem

dem

Mesaje : 9
Data de inscriere : 07/12/2010

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum